Dames 1 wint na hard werk van Volley Lek en IJssel

De dames van Spivo lieten zich niet van hun beste kant zien, maar slaagden er toch in om vrij eenvoudig te zegevieren tegen Volley Lek en IJssel. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door hard werken en enkele spannende momenten, trok Spivo aan het langste eind.

In de eerste set nam Spivo een kleine voorsprong van 8-4, maar tot halverwege de set bleef het gelijk opgaan. Een dubbele wissel aan de kant van Spivo bij een stand van 14-14 bracht hielt Spivo het spannend. Ondanks een spannende slotfase en een noodzakelijke time-out bij 24-23, wist Spivo het laatste punt te pakken en de set te winnen met 25-23.

Met hetzelfde zevental in de basis begon Spivo aan de tweede set. Tot halverwege behield het team een voorsprong van 3/4 punten, ondersteund door een sterke serviceserie van Megan Versteeg die de stand naar 15-8 bracht. Hoewel Volley Lek en IJssel dichterbij kwam, slaagde Spivo erin om de set te domineren en te winnen met 25-19, mede dankzij een goede serviceserie van Sara Bloemhof.

Een snelle voorsprong werd gecreëerd in de derde set, met onder andere een indrukwekkende serviceserie van Henriëtte Tigelaar. Ondanks een gelijkstand van 18-18 halverwege, nam Spivo het voortouw dankzij een mooie serviceserie van aanvoerster Alicia Mijnans en won de set met 25-20.

Om de volle 5 punten te pakken, zal Spivo ook de vierde set winnen. Met hard werken, mooie passes en goede aanvallen lukte het team om dit doel te bereiken. Twee lange serviceseries van Sabine van der Kuil en Nathalie Blanker droegen bij aan de overwinning van Spivo, met een eindstand van 25-19.

Met 5 punten op zak en een erkenning van hun eigen fouten, kijkt Spivo al vooruit naar de volgende uitdaging tegen Volley Zuid DS1. Het team weet dat ze als één geheel moeten optreden om een goede wedstrijd neer te zetten en is vastbesloten om hieraan te werken. Spivo bedankt het thuispubliek voor hun steun en ziet uit naar de volgende uitdaging tegen Volley Zuid DS1.