Spivo Dames 1 voelt druk van VC WIK Groot-Ammers en verliest plaats 3

Spijkenisse - Sporthal Den Oert was afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor een belangrijk duel tussen Spivo DS1 en VC WIK Groot-Ammers DS1. Als nummer 3 tegen nummer 4 was het een wedstrijd met grote gevolgen voor de ranglijst. Het werd tevens een emotionele avond, want het was de laatste wedstrijd voor Isa van Westing, die binnenkort aan een reisavontuur begint.

De eerste set onthulde een gelijkopgaande strijd, met Spivo die te maken kreeg met kleine aanvallende foutjes en ondermaatse servicedruk. Dit leidde tot een nipt verlies van 20-25.

Een tactisch aangepaste opstelling in de tweede set liet zien wat Spivo in huis had. De passing was beter onder controle, er was een goede servicedruk, en slimme aanvallen brachten het team op het niveau dat ze kunnen halen. Dit resulteerde in een overtuigende winst van 25-12.

Een goede serviceserie van Henriëtte Tigelaar gaf Spivo een voorsprong van 7-2. Echter, een sterke serviceserie van WIK zorgde voor een dikke achterstand van 7-14. Het inbrengen van de goed ingevallen Nathalie Blanker bracht het team weer terug in de wedstrijd. Helaas moest Nathalie, Topper van de Wedstrijd, geblesseerd het veld verlaten bij een stand van 16-18. Spivo kon het tij niet keren en verloor met 20-25.

In de vierde set ontbrak het geloof en overtuiging na twee en een half goede sets. De teamspirit was helaas ver te zoeken, wat resulteerde in een teleurstellend verlies.

Het team bedankt het aanwezige publiek voor de steun, wenst Nathalie Blanker beterschap, en wenst Isa van Westing alle plezier toe op haar reisavontuur. Na een paar weken rust staat de volgende uitdaging voor de deur. Over drie weken gaan we de strijd aan tegen Voltena DS3.