Spivo Dames 1 pakt moeizaam maar verdiend 4 punten

Spijkenisse - Ondanks het uitwijken naar een andere thuislocatie vanwege de kou in Den Oert, stond Spivo DS1 vol goede moed tegenover RVC/Libanon '50 DS1. Een team dat eerder een kansloos 4-0 verlies afdwong.

Set 1 begon met een aarzelende start, waarbij Spivo gelijk opging met de tegenstander. Een kleine achterstand werd echter omgebogen dankzij de inbreng van setter Megan Versteeg. Met mooie setjes en een sterke serviceserie werd de set met 25-19 gewonnen.

De tweede set begon met dezelfde basisopstelling, maar Spivo ondervond moeilijkheden met de spelverdeelster van Libanon, resulterend in een achterstand. Het team had moeite met de verdediging, en helaas ontbrak het teamgevoel, waarbij de speelsters eerder tegen elkaar vochten dan als team. Deze set ging terecht naar Libanon met 20-25.

Tactische wijzigingen in de derde set brachten een golf van positiviteit en ontspanning. De dames van Spivo brachten meer rust in hun spel, herwonnen het geloof en behaalden een overtuigende overwinning van 25-18.

De vierde set volgde hetzelfde gameplan als set 3. Stabiele passing, mooie setjes, krachtige slagen van aanvoerder Alicia Mijnans en indrukwekkende services van Sabine van der Kuil leidden tot een mooie laatste set van 25-16.

De 4 verdiende punten blijven in Spijkenisse, met deze week Jennifer van Twist als Topper van de Wedstrijd. Het publiek wordt bedankt voor hun steun, en het team staat nu weer op een mooie 2e plaats in het klassement. Volgende week wacht een uitdaging uit bij Next Volley Dordrecht DS 2. De dames zijn vastbesloten om de winnende reeks voort te zetten!