Spivo sluit 2023 af met overtuigende 5-punter

Spijkenisse - In de laatste wedstrijd van 2023 zette Spivo DS1 een indrukwekkende prestatie neer door 5 punten te pakken, helaas zonder de zieke Isa van Westing. Met Ilse de Groot uit dames 2 als aanvulling op de bank en de laatste wedstrijd van Daisy Spruijt-Stolk werd het een bijzondere avond.

Een prachtige start werd ingeluid door een uitstekende serviceserie van Raisa Dragiç, waarbij Spivo van 3-3 naar een comfortabele 14-4 voorsprong ging. De passing stond als een huis, het spelverdelen verliep soepel en er werden veel directe punten gescoord. De set eindigde in een overtuigende 25-11 overwinning.

Vergelijkbaar met de eerste set ging het in de tweede set ook lange tijd gelijk op, maar vanaf 9-9 nam Spivo de controle met service series, waaronder die van Megan Versteeg, en veel killblocks. Deze set eindigde in een sterk 25-19 resultaat.

In dezelfde startopstelling verliep de derde set iets moeizamer, waarbij de tegenstander zich even liet gelden. Een dubbele wissel en de inbreng van Sabine van der Kuil brachten de nodige rust en gedrevenheid. Het werd nog spannend, maar gelukkig pakte Spivo de set met 25-23.

Met een gewijzigde opstelling en een stand die stuivertje wisselde, bracht de publiekswissel van Daisy Spruit-Stolk op 17-17 een speciaal moment. Cruciaal was de rode kaart voor de coach van Tilburg tegenstander op 18-18, waardoor Tilburg het momentum kwijtraakte. Uiteindelijk resulteerde dit in een comfortabele setwinst van 25-19, mede dankzij een belangrijke aanval van Jennifer van Twist.

De wedstrijd kenmerkte zich door strijdlust en overtuiging, wat resulteerde in een mooie teamprestatie. Het team bedankt het aanwezige publiek voor de steun en wenst iedereen fijne feestdagen. Op 13 januari volgend jaar staat Spivo DS1 klaar voor een uitdaging tegen het studententeam Gepidae in Tilburg.