Spivo Dames 1 verliest spannende bekerwedstrijd tegen VCN

Het was zaterdag een avond vol spanning in Vlaardingen toen Spivo Dames 1 de strijd aanging met VCN Dames 4, de huidige koploper in de promotieklasse. Deze uitdaging ging het team aan zonder spelverdeelster Megan Versteeg.

In de eerste set begonnen de dames van Spivo veelbelovend met krachtige services en een voorsprong van 7-2 en 13-5. Maar enkele slordige passfoutjes brachten hun tegenstander weer in de race, waardoor de score op 13-9 kwam. Op een voorsprong van 17-13 besloot Dennis om Sabine van der Kuil in te brengen, wat extra pit aan het spel gaf. Spivo behield de voorsprong mede dankzij een sterke serviceserie van Nathalie Blanker, die het team naar een 21-14 voorsprong leidde. Maar VCN gaf zich niet zomaar gewonnen en naderde tot 21-18 voordat Henriette Tigelaar in het spel kwam en enkele goede punten scoorde. Spivo won de eerste set met 25-18.

In de tweede set begon Spivo met dezelfde zeven, maar deze keer pakte VCN een kleine voorsprong. De frustratie groeide binnen het Spivo-team vanwege meerdere foute beslissingen van de scheidsrechter. Op een stand van 13-17 besloot de coach om de tactische diagonaal, Daisy Spruit-Stolk in te brengen. VCN behield hun voorsprong, maar Spivo knokte terug dankzij een indrukwekkende serviceserie van Alicia Mijnans die de stand op 24-24 bracht. Helaas ging de set naar VCN met 25-27 na een laatste service via het net.

Set 3 begon met een kleine achterstand en ontwikkelde zich tot een gelijkopgaande strijd. Het einde van de set was uiterst spannend, met een stand van 23-24 voor VCN. Weer een ongelukkige netservice van VCN en uiteindelijk won VCN de set met 24-26.

In Set 4 liet Spivo zien wat ze in hun mars hadden, met indrukwekkend teamspel. Een serviceserie van Willianne Tigelaar en Isa van Westing legde de basis voor een overtuigende set. Daisy Spruit-Stolk scoorde met een indrukwekkend hoog percentage, en Spivo won met 25-15.

De beslissende set 5 bracht een zinderend einde van de wedstrijd. Spivo vocht zich terug van een 0-3 achterstand naar 8-6 bij de veldwissel. Met een killblok bevond het team zich op een stand van 10-9, en op 14-12 bevond Spivo zich zelfs in een kansrijke positie met twee matchpoints. Helaas werden deze kansen verspeeld door individuele fouten en te veilige oplossingen, en VCN trok aan het langste eind met 14-16.

Het was een teleurstellend verlies tegen een VCN dat op cruciale momenten sterker speelde. Maar Spivo zal zich herpakken en voorbereiden op een uitwedstrijd tegen koploper VC WIK in de derde divisie. We zullen de komende week benutten om ons te concentreren op de juiste aandachtspunten, vastbesloten om sterker terug te keren in de volgende uitdaging.