Spivo Dames 1 lijdt pijnlijke nederlaag

Een zure en onnodige nederlaag trof Spivo Dames 1 in hun wedstrijd tegen het studententeam uit Tilburg, Gepidae. Helaas zonder de geblesseerde Nathalie Blanker, begon het team vol goede moed na hun sterke start in de vorige wedstrijd.

Set 1 begon echter matig met veel foutservices, maar een dubbele wissel bracht een nieuwe dosis spirit, en Spivo won de set met 25-17.

In Set 2 startte het basiszevental weer, en de set verliep gelijk op, met Spivo dat steeds een kleine voorsprong had. Naarmate de set vorderde, nam de spanning toe. Ondanks enkele wissels slaagde Spivo er niet in om onder de servicedruk van Gepidae uit te komen, en de set eindigde met 24-26 in het voordeel van de tegenstander.

Set 3 begon veelbelovend met een stabiele serviceserie van Jennifer van Twist, die een 7-0 voorsprong opleverde. Charlotte de Graaf toonde haar stabiliteit in de pass en goede aansturing van de passlijn.  Het spel werd echter slordig en Spivo worstelde om de juiste aanval te vinden. Aan het einde van de set zorgde een sterke serviceserie van Sabine ervoor dat Spivo de set nipt met 25-23 won.

Set 4 ging ook gelijk op, met kansen over en weer. Het werd een spannende set, waarin Spivo bijna de overwinning greep maar uiteindelijk verloor met 25-27 na enkele individuele fouten.

Set 5 begon goed voor Spivo met een serviceserie en een 8-6 voorsprong bij de veldwissel. Het team behield een kleine voorsprong, maar moest deze helaas uit handen geven. Op 14-13 had Spivo opnieuw een matchpoint, maar in de Olympiahal, niet de thuishonk van Spivo, wist het studententeam Gepidae toch met 14-16 de winst binnen te halen.

De eindconclusie luidde dat het misschien niet de beste wedstrijd was voor Spivo, maar wel een zeer spannende. Het team wist nog 2 punten te behalen en had kansen op meer. Er zijn genoeg aandachtspunten om hard aan te werken in de komende trainingen. Dit biedt tevens waardevolle inzichten voor de coach om volgende week de overwinning uit het vuur van Rotterdam te slepen.

Tot slot willen we de grote groep supporters, de scheidsrechters en het Spivootje van de week, Livia, bedanken. En kijken we uit naar de eerste echte thuiswedstrijd in Den Oert met de hoop op betere resultaten.